De Heineken ontvoering

Over De Heineken ontvoering

VARA - donderdag 27 oktober - 2011

Op een koude novemberdag in 1983 wordt ’s werelds succesvolste en rijkste bierbrouwer Alfred Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer voor de deur van zijn kantoor ontvoerd. Wat volgt is de meest geruchtmakende en beruchte ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft.

Eenentwintig uitputtende en zenuwslopende dagen lang verblijft de fabrikant in een koude, benauwde cel, vast- geketend en voor het eerst van zijn leven volkomen machteloos. Zijn ontvoerders, vier criminele vrienden uit Amsterdam, ondervinden grote problemen om het losgeld te incasseren.

Het hele land leeft mee en houdt de adem in. Intussen neemt Rem, een meedogenloze jonge crimineel, de bewaking van de twee ontvoerde mannen voor zijn rekening, waarbij hij Heineken vernedert en angst aanjaagt.

Als eindelijk het losgeld is overgedragen, volgt de bevrijding van Heineken en zijn chauffeur. Op dat moment begint de wereldwijde klopjacht op de ontvoerders, waarbij Heineken zich niet beperkt tot het passief volgen van de ontwikkelingen.

Dominant en tot op het allerhoogste niveau wendt hij zijn invloed aan om de opsporing te laten slagen. Was hem tijdens de ontvoering de rol van prooi opgelegd, nu is hij de jager.

Filmdetails

Duur:

120 minuten

Jaar:

2011

Genre:

Thriller, Misdaad

Omroep:

VARA

Scenario:

Kees van Beijnum

Producent:

IDTV Film BV

Regie:

Maarten Treurniet

Cast:

Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat, Gijs Naber, Korneel Evers, Teun Kuilboer