Opnames romantisch drama Oude liefde begonnen

Deze week beginnen de opnames van Oude liefde, de nieuwe speelfilm van Nicole van Kilsdonk (Ventoux). De hoofdrollen zijn voor Beppie Melissen, Eugene Bervoets, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva Van der Gucht, Carly Wijs, Aus Greidanus sr. en Ali Ben Horsting.

 

Lees verder

Floor van der Meulen over haar sterke filmdebuut In Vrijheid

Sterk, aangrijpend en vrij van oordelen: het fictieve filmdebuut van Floor van der Meulen sleepte wat ons betreft zeer terecht twee nominaties voor de Gouden Kalveren in de wacht. IheartCinema sprak de getalenteerde documentaire- en filmmaker in de aanloop naar de feestelijke award uitreiking.

Lees verder

Gouden Kalveren 2016

Op de laatste dag van het Nederlands Film Festival zijn de Gouden Kalveren uitgereikt. The Paradise Suite won drie filmprijzen, waaronder het Gouden Kalf voor Beste Film.

The Paradise Suite won in totaal drie Gouden Kalveren: naast Beste Film won het vluchtelingendrama ook de Kalveren voor Beste Scenario (Joost van Ginkel) en Beste Acteur (Issaka Sawadogo). De uitslag was verrassend: de gedoodverfde winnaar Publieke Werken wist van zijn tien nominaties er niet één te verzilveren. Andere Gouden Kalveren gingen onder meer naar de speelfilms Beyond Sleep (Beste Regie, Beste Sound Design, Beste Muziek) en Full Contact (Beste Montage, Beste Camera), beide coproducties met financiële bijdragen van CoBO. Ook de One Night Stands In Vrijheid (Beste Actrice Televisiedrama) en Horizon (Beste Televisiedrama) vielen in de prijzen, evenals de korte film Gratis. De Prijs van de Nederlandse Filmkritiek ging naar de documentaire A Strange Love Affair with Ego van Ester Gould, eveneens een coproductie van CoBO.

Lees verder

Zes nieuwe One Night Stands vanaf 2 oktober op NPO 3

NTR, VARA en de VPRO zenden vanaf zondag 2 oktober zes nieuwe Nederlandse films uit, gemaakt door veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers. De films van 50 minuten – bekend onder de naam One Night Stand - worden op zondag rond 22.30 uur uitgezonden op NPO 3.

Lees verder