Film met Lammers en Van Huêt wint prijs

De absurde komedie J. Kessels, met in de hoofdrollen Frank Lammers en Fedja van Huêt, is bekroond in Italië. De film van regisseur Erik de Bruyn werd op het Oiff Turin Filmfest uitgeroepen tot beste titel in de competitie.

Lees verder

Gouden Film voor BRIMSTONE

BRIMSTONE, de westernthriller van Martin Koolhoven, heeft de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de film over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt, in de bioscoop. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. 

Lees verder

50.000 bezoekers voor film De kinderen van juf Kiet

De documentaire De kinderen van juf Kiet van regisseurs Petra en Peter Lataster heeft al meer dan 50.000 bezoekers getrokken. Na de première op IDFA is de film sinds 24 november te zien in de filmtheaters en via Filmthuis, de online zaal van het filmtheater. 

Lees verder

Uilenbal geselecteerd voor Berlinale 2017

Simone van Dusseldorp's familiefilm Uilenbal is geselecteerd voor het festival programma Generation van het Berlin International Film Festival 2017 (9 t/m 19 februari) waar de film meedingt naar de Kristallen Beer. Uilenbal beleeft in Berlijn de internationale première. 

Lees verder

KORT! Tien nieuwe scenario’s geselecteerd

Voor KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, zijn tien nieuwe filmplannen geselecteerd. Een gezamenlijke commissie van het Nederlands Filmfonds en de NTR koos tien korte fictiefilms, met een lengte van 5 tot 10 minuten. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2017 hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden op NPO 3. Daarna zijn ze te zien op de NTR website voor de korte film www.ntr.nl/kort.

Lees verder