KORT! Tien nieuwe scenario’s geselecteerd

Voor KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, zijn tien nieuwe filmplannen geselecteerd. Een gezamenlijke commissie van het Nederlands Filmfonds en de NTR koos tien korte fictiefilms, met een lengte van 5 tot 10 minuten. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2017 hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden op NPO 3. Daarna zijn ze te zien op de NTR website voor de korte film www.ntr.nl/kort.

Lees verder

Onze Jongens haalt 100.000 bezoekers

Onze Jongens van Johan Nijenhuis heeft binnen een week na zijn bioscooprelease de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen in de bioscoop de film over een groep bouwvakkers die hun carrière over een andere boeg gooit en zichzelf gaat verhuren als strippers. Vandaag verraste de jonge acteur Matheu Hinzen zijn ‘filmpapa’ Jim Bakkum met de award. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival.

Lees verder

Coco Schrijber over How to Meet a Mermaid

In haar essayistische documentaire How to Meet a Mermaid laat Coco Schrijber zien dat soms niemand het doorheeft als iemand verdrietig is. 'Dat wil ik laten zien: hoe we niet kijken, niet opletten, en onze echt dierbaren door onze vingers weg-glippen.'

Lees verder