Trailer Het Verlangen online

September Film Distribution heeft de eerste trailer onthuld voor de film Het Verlangen van regisseur Joram Lürsen, bekend van de films Publieke werken (2015) en Alles is liefde (2007). In zijn nieuwste film zette hij tv-persoonlijkheid c.q. actrice Chantal Janzen in de hoofdrol. 

 

Bekijk hier de trailer

Lees verder

Kristallen film voor De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw

DE MATTHÄUS MISSIE VAN REINBERT DE LEEUW, een documentaire van Cherry Duyns, heeft de Kristallen Film status bereikt. Na de première op het afgelopen Nederlands Film Festival zagen ruim 10.000 bezoekers de film, over de bevlogen en aangrijpende uitvoering van de beroemde Matthäus Passion door Reinbert de Leeuw, in de bioscoop. Om dit succes te vieren werd de Kristallen Film vanochtend op feestelijke wijze overhandigd aan Cherry Duyns in EYE te Amsterdam. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. 

Lees verder

Interview: Tessa Schram over Kappen

Op jonge leeftijd speelde ze bijrollen in de filmproducties van haar ouders Dave Schram en Maria Peters, nu staat ze zelf aan het hoofd van de populaire Carry Slee boekverfilmingen. Haar tweede lange speelfilm in de reeks is Kappen!, over jongensdynamiek, groepsdruk en jezelf durven zijn. "Jongeren zijn een heel eerlijk publiek. Ze vinden het of tof, of niet."

Lees verder

Trailer van Storm online

STORM vertelt het spannende avontuur van de 12-jarige Storm (Davy Gomez), zoon van drukker Klaas Voeten (Yorick van Wageningen) dat zich afspeelt in het jaar 1521 in de stad Antwerpen. Wat Storm niet weet, is dat Klaas in het geheim verboden teksten drukt. Storm’s moeder (Angela Schijf ) is het hier absoluut niet mee eens. Maar wanneer Klaas in het grootste geheim een opdracht krijgt om een belangrijke, verboden brief te drukken die de corruptie in de stad eindelijk zou kunnen stoppen, neemt hij die toch aan. Het veilige leventje van Storm komt volledig op de kop te staan als Klaas en Storm worden betrapt. Zijn vader wordt gearresteerd maar Storm vlucht net op tijd weg, met het origineel van de verboden brief… Nu kan Storm geen kant meer op. Hij is het middelpunt van een klopjacht, aangezet door de nieuwe Inquisiteur (Peter van den Begin) en zijn soldaten. Geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Maar wie kan hij vertrouwen?

De trailer van Storm, Letters van vuur staat online.

 

Kijk hier voor de trailer

Lees verder