Eerste beelden van Koolhovens western Brimstone online

De trailer van de film Brimstone, de eerste Engelstalige productie van regisseur Martin Koolhoven, is vandaag online gekomen. In de ruim 2 uur durende film worden vrouwen, die vaak als hoeren de kost verdienen, van hun tong ontdaan of nemen ze zelf de schaar ter hand om een slechter lot te ontlopen. Hiervan zijn nu de eerste beelden te bekijken.


Kijk hier de trailer

Lees verder

Volle zalen voor Nederlandse film Layla M

Verschillende bioscopen hebben de komende dagen extra voorstellingen bijgeboekt van de nieuwe Nederlandse film Layla M. In talloze grote steden was de film van regisseur Mijke de Jong de afgelopen dagen doorlopend uitverkocht, ook in grote Pathé-theaters als De Munt en Spuimarkt. Dat heeft distributeur Cinemien zaterdag gemeld.

Lees verder

Documentaire Zaatari Djinn in première op het IDFA

 Wereldpremiere IDFA: Dutch Competition 

Regisseur Catherine van Campen (Anne vliegt, Garage 2.0) volgde drie jaar lang vier kinderen uit het vluchtelingenkamp Zaatari in het noorden van Jordanië, vlakbij de Syrische grens voor haar film Zaatari Djinn. Ferras (10) is de stille, arme jongen met een oude ziel. Hij werkt hard en is moeilijk te peilen, terwijl Fatma (12), met een haan als beste vriend, veel opener en assertiever is. Miryam (15) ambieert een vroom leven maar wordt verliefd op Shakespeare. En dan is er de rijke Hammoudi (8), hij kan alles kopen wat hij wil en voor hem is het kamp een paradijs. Met Zaatari Djinn maakte Van Campen een zeldzaam intieme film over de veerkracht van kinderen die de werkelijkheid een stuk rooskleuriger zien dan volwassenen. Zaatari mag dan een plek zijn zonder geschiedenis of toekomst, het is ook een thuis.  Cinema Delicatessen brengt de film in samenwerking met Herrie Film & TV op 2 maart uit in de bioscopen en on demand via Filmthuis. 

Lees verder