Kamp Holland genomineerd voor Gouden Roos

De Telefilm Kamp Holland van maakt op 19 september kans op een Rose d’Or in de categorie ‘TV Movies’.

De nominaties voor de Rose d’Or zijn eind augustus bekend gemaakt. Meer dan 430 programma’s werden ingestuurd; in totaal zijn 40 producties uit 13 Europese landen genomineerd, in 10 categorieën. Kamp Holland is één van de vier genomineerden in de categorie ‘TV Movies’.

De Telefilm van producent KeyFilm werd in mei 2016 uitgezonden door de EO als een van de zes Telefilms van de lichting 2016.


Kamp Holland van Boris Paval Conen (script en regie) is een oorlogsdrama over de gevolgen van een dodelijk schietincident. Nadat zijn konvooi op een bermbom rijdt, opent een Nederlandse soldaat in de chaos het vuur op een verdachte Afghaan. Na de aanvankelijke lof voor het afwenden van een nieuwe ramp wordt een officieel onderzoek naar de schietpartij in gang gezet. Als de druk over de ware toedracht toeneemt valt de kameraadschap van de groep de soldaten als los zand uit elkaar door wederzijdse beschuldigingen, leugens en wantrouwen. Ze zullen ieder op hun eigen manier moeten omgaan met de gevolgen van dit beslissende moment in de nacht. In de hoofdrollen zien we onder meer Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Lourens van den Akker, Carolien Spoor, Yannick van de Velde en Jochum ten Haaf.

De uitreiking van de Rose’d’Or wordt georganiseerd door de European Broadcasting Union (EBU) en vindt op 19 september plaats in Berlijn.