Opnames De Dirigent gestart

Eind augustus zijn de opnames van de Telescoopfilm De Dirigent begonnen. De nieuwe film van Maria Peters gaat over de vrouwelijke dirigent Antonia Brico.

Eind jaren ’20 was de uit Nederland afkomstige Antonia Brico de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. Tot op heden is het beroep van dirigent vrijwel exclusief voorbehouden aan mannen en lukt het vrouwen niet om aan de top van de wereldranglijst van dirigenten te komen.

De hoofdrol van Antonia Brico wordt gespeeld door Christanne de Bruijn. Daarnaast zijn er rollen voor Annet Malherbe, Raymond Thiry en Gijs Scholten van Aschat.

Behalve de Nederlandse cast zullen in De Dirigent een aantal buitenlandse acteurs te zien zijn, waaronder Benjamin Wainwright (A Quiet Passion), Richard Sammel (Inglourious Bastards) en Tim Ahern (Mirrors).

De film wordt geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (Spijt, Sonny Boy) en geregisseerd door Maria Peters (Sonny Boy, Kruimeltje, Pietje Bell).

 

De Dirigent is een Telescoopfilm: Nederlandstalige speelfilms voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde, die kunnen rekenen op een extra financiële bijdrage. Hieronder waren successen als Minoes (2001), Zwartboek (2006), Alles is Liefde (2007) en Michiel de Ruyter (2015). 

 

De film wordt in het najaar van 2018 door Splendid Film uitgebracht in de Nederlandse en Belgische bioscopen.