Een Schitterend Gebrek geselecteerd voor Telescoop

NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds hebben de speelfilm Een Schitterend Gebrek geselecteerd in het kader van het jaarlijkse samenwerkingsproject Telescoop. 

Doel van dit samenwerkingsproject is onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde mogelijk te maken. De gezamenlijke investering is 1,8 miljoen euro per film. De afgelopen jaren werden in het kader van dit project onder andere Wiplala, Michiel de Ruyter, Publieke Werken, Storm, Redbad 754 A.D. enBankier van het Verzet geselecteerd.

Een Schitterend Gebrek is gebaseerd op de bestseller van Arthur Japin en zal geregisseerd worden door Erwin Olaf. Arthur Japin schreef ook het scenario, met bijdragen van Erwin Olaf en Luuk van Bemmelen.

Het verhaal gaat over de eerste grote liefde van Casanova, die hem verlaat wanneer ze gruwelijk verminkt wordt door de pokken. Na een zwerftocht door Europa vestigt ze zich als gesluierde courtisane in Amsterdam, waar ze na 16 jaar haar jeugdliefde weer ontmoet. Hierdoor komt ze erachter dat ze door haar moeizame leven meer over de liefde heeft geleerd dan Casanova met al zijn avonturen.

De producent Maarten Swart namens Kaap Holland Film; AVROTROS is als omroep bij de productie betrokken.

Distributeur is Paradiso Films.